banner


44ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

dissabte 16 de febrer de 2019

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

Aquest any, el punt de trobada ha estat l’entrada principal del Teatre Conservatori de Manresa, al carrer del Mestre Blanch, centre d’interès de la 44ena Trobada. Un cop dins del vestíbul s’han repartit les credencials corresponents i hem passat a l’Espai d’acollida Manresa 1522, situat en la única ala restaurada de l’antic convent de Sant Domènec.

En aquell Espai, dedicat a l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa aviat farà 500 anys, els participants han rebut la salutació de benvinguda en primer lloc d’un dels organitzadors de la Trobada. A continuació ha pres la paraula l’Il·lustríssim Sr. Valentí Junyent, alcalde de Manresa, en presència de la regidora de Festes i Projecció de la Ciutat, Sra. Neus Comellas, el Sr. Valentí Tatjé, president de l’Associació de la Misteriosa Llum, i el Sr. Faustí Fígols, en representació dels administradors d’enguany, la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.

Després del parlament del Sr. Junyent, en el mateix lloc s’ha passat un vídeo titulat Manresa 2022 que mostra com Manresa es prepara per celebrar el 5è centenari de la vinguda del futur Sant Ignasi.

Tot seguit el grup ha entrat a dins el Teatre però només per rebre una introducció al tema de part del Sr. Joan Morros Torné de l’Associació El Galliner: Els orígens del Teatre Conservatori, edificat dins del claustre del convent dels dominics, la seva evolució, els successius intents de demolició, el referèndum de l’any 2014 en el qual es va decidir conservar-lo i la situació actual. Es van formar dos grups que van sortir a l’exterior per donar la volta a tot l’edifici. Els grups van rebre les explicacions dels Srs. Morros, Pere Santamaria (l’arquitecte autor de l’avantprojecte de reforma) i Joan Vilar. La visita va continuar per l’interior, pujant fins el galliner del Teatre i passant després per les gairebé totes les dependències ocupades per les diferents entitats que tenen la seu en l’edifici del Conservatori.

Acabada la visita, els dos grups s’han desplaçat cap el Teatre Kursaal on, a la Sala petita, l’arquitecte Santamaria ha presentat gràficament com havia estat l’antic convent dels dominics, quina és la situació actual, i una proposta de com podria ser en el futur. Estava prevista una ràpida visita al Teatre Kursaal, però s’ha hagut de suspendre per manca de temps.

Seguidament els participants han passat a l’Espai Gastronòmic del recinte del Kursaal, on s’ha celebrat el dinar que ha acabat amb el cant dels goigs de la Llum. Abans, però, la regidora de Festes i Projecció de la Ciutat i el president de l’Associació Misteriosa Llum han convidat els assistents a tres actes rellevants de la Festa de la Llum d’enguany programats pel dimecres, dia 20.

En el transcurs del dinar el Sr. Morros ha sortejat entre els assistents uns exemplars del DVD Kursaal. La força de la gent que explica el procés de reconstrucció del Teatre Kursaal. (En dies posteriors s’ha enviat a tots els assistents amb correu electrònic un enllaç per poder descarregar el vídeo).

Finalment, en Francesc Serra, en representació de la Comissió Permanent d’aquestes Trobades, ha anunciat que es posposava la elecció dels organitzadors de la propera Trobada fins després d’un debat de la Comissió obert a tots els interessats, per tal de trobar la fórmula que en garanteixi la continuïtat.

2020