banner


43ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

dissabte 24 de febrer de 2018

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

A la trobada d’enguany, 45 manresans forans ens hem aplegat a les 10 del matí al Santuari de la Salut de Viladordis, on, després del retrobament i lliurament de credencials, ens han donat la benvinguda Mn. Joan Anton Castillo, rector del Santuari, i l’alcalde de Manresa, Sr. Valentí Junyent. També ens acompanyaven la regidora de Festes i Patrocini de la Ciutat, Sra. Neus Comellas, i el degà del Col·legi d’advocats, Sr. Abel Pié, en representació dels Administradors de la Festa de la Llum d’enguany. Una de les alcaldesses ha llegit un correu electrònic d’en Ramon Boixet, rebut des de Suïssa, el qual ens desitjava una bona diada, ja que, després de molts anys d’haver participat en aquestes trobades, enguany no ens ha pogut acompanyar per problemes de salut.

A continuació, Mn. Joan Anton ens ha fet una esplèndida explicació de la història del Santuari i el seu entorn. Després hem recorregut la petita església romànica del segle XIII i hem pogut admirar els plafons amb els vestits de la Verge de la Salut, que han estat recuperats i restaurats, i els plafons amb tota la història del Santuari.

A les 12 hem anat cap al convent de Santa Clara, on Sor Lucía Caram, coneguda per tothom, també ens ha fet una extensa explicació de l’abans, l’ara i el futur del convent. Una part del convent ja va ser donada per albergar un centre de dia de salut mental i últimament s’ha inaugurat l’Espai Francesc d’Assís, un nou espai a Manresa d’atenció integral a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i les seves famílies.

A les dues ja hem anat cap al restaurant Golden, molt conegut a la ciutat, on ens esperava un bufet lliure completíssim de primer plat, seguit d’un segon i postres exquisits. El cafè l’hem acompanyat amb les noves Ametlles de la Llum, obsequi del Col·legi d’Advocats, Administradors de la Llum d’aquest any, i el cava ens ha ajudat a fer un brindis per poder continuar molts anys més amb aquestes trobades.

Durant el dinar ens han acompanyat, a més de la regidora i el degà de l’ICAM, la Sra. Rosa M. Arderiu, diputada segona, i el Sr. Valentí Tatjé, com a representant de l’Associació de la Misteriosa Llum. En acabar el dinar ens han adreçat unes paraules i han estat els primers a signar en el Llibre d’Or dels Manresans Forans, on hem signat després tots els assistents.

A continuació s’ha fet lliurament de la vara d’alcalde, com a signe del traspàs de poders, als nous organitzadors de la trobada del 2019, la M. Teresa Marcet i en Jordi Canet, que tindran el suport d’en Joan Compte per a qualsevol dubte, tal com l’hem tingut nosaltres.

Com cada any, no ens podíem acomiadar sense cantar els Goigs de la Misteriosa Llum i desitjar-nos tots plegats un «fins l’any vinent».

2020