banner

42ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

dissabte 18 de febrer de 2017

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

Gairebé una cinquantena de Manresans Forans han participat a la trobada d'enguany que ha començat a les 10h al museu de Geologia Valentí Masachs, on s'han distribuït les credencials als participants. Durant més d'una hora, la Sra. Pura Alfonso, directora del museu, ens ha explicat la diversitat de minerals i fòssils exposats, el seu ús i les seves aplicacions.

A les 11.30 a l'edifici principal de la FUB hem participat de la inauguració de la font i de l'exposició d'escultures d'Àngels Freixenet. Posteriorment poguérem recórrer les tres plantes de l'edifici per on estaven repartides les diferents escultures.

A les 12.30 a la sala de juntes, del 3r pis, s'ha fet l'acte de benvinguda als Manresans Forans en què, per aquest ordre, han parlat Valentí Martínez, director de la FUB, l'alcadessa Pietat Oms que, emocionadament, ha recordat la persona d’en Josep Ma. Braquets amb qui havia iniciat la preparació de la trobada però no la resta, ja que ens va deixat el dia 21/12/16 i que fou substituït per en Joan Compte, per exprés desig del finat. I finalment el Sr. Valentí Junyent Alcalde de Manresa, adreçant-nos unes paraules de benvinguda a tots els assistents.

A continuació, membres de la FUB +Gran, que són estudiants del centre de més de 55 anys, ens han dividit en 3 grups per a fer una extensa i detallada visita a les 3 plantes de les modernes i excel·lents instal·lacions de la Clínica Universitària.

A les 14h, uns agafant el cotxe que havien aparcat al pàrquing de la FUB i altres gaudint d'un assolellat dia i fent una passejada ens hem acostat al restaurant La Parada que des de l'any 1974 ofereix els seus excel·lents plats al seu local d'una travessia de la ctra. de Santpedor.

A les postres, ens van adreçar unes paraules el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, i el president de l’Associació Misteriosa Llum Antoni Fornells. Al cafè vàrem ser obsequiats amb unes safates de les noves ametlles 2.0 elaborades per 5 pastisseries manresanes i dissenyades per la Fundació Alícia, gentilesa de la FUB (administradors de la Festa de la Llum d'enguany).

A continuació és va fer el lliurament de la vara i el llibre d'or, com a signe de traspàs de poders, als futurs organitzadors de la Trobada del 2018: Carme Ballarà i Manel Anton que tindran, tant ells com els futurs alcaldes forans, el recolzament d'en Joan Gascó com a mantenidor de la web i d'en Joan Compte en el manteniment de la base de dades i enviament de correus massius.

A la sobretaula en Francesc Serra, un manresà forà dels quals l'any 1975 iniciaren la 1a trobada, va donar una visió de l’evolució d'aquest grup de Manresans Forans que durant 25 anys anualment s'ajuntaven a Sant Cugat, Bellaterra o Sabadell, però a l'any 2000 havent-hi convidat l'aleshores alcalde de Manresa Jordi Valls, ens va proposar fer la Trobada del 2001 a Manresa. A partir d'aquell any amb l'excepció de la 27ena a Terrassa i la 33ena a Montserrat, totes les trobades sempre s'han fet a la nostra ciutat, fent constar la Trobada dintre del programa de les Festes de la Llum.

Mirant al futur, aquest grup de recolzament proposa una consulta per veure si a les properes trobades mantenim el mateix format, o ho ampliem al Bages espaiant les trobades a Manresa. També es fa una crida als nous assistents dels darrers anys a que animin a les seves amistats a participar-hi per propiciar el relleu generacional.

En acabar aquesta presentació, els assistents van signar el llibre i, cada any desafinant més, cantàrem els tradicionals Goigs de la Llum. En el tast de les noves ametlles de la Llum 2.0 començà un viu debat entre “tradició” o “innovació”, on en Toni Fornells fou un ferm defensor del nou format 2.0 mentre que alguns manresans forans defensaven les tradicionals i demanaven que no s’anomenessin ametlles de la Llum a les 2.0 ja que aquest nom era el genuí de tota la vida... però tranquils que la sang no va arribar al riu.

2020