banner


39ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

CRÒNICA DE LA TROBADA

En primer lloc dir que vam gaudir d’un dia esplèndid en quan a la climatologia, un bon ajustament horari que ens permeté portar a terme amb força precisió totes les activitats planificades i un fantàstic retrobament amb tots els habituals del esdeveniment.

Un any més doncs, a les 10 del matí com ja va sent habitual, del dia 23 de febrer varem iniciar la 39ª Trobada de Manresans Forans a l’Oficina de Turisme, ubicada a la nova seu del Museu Comarcal de la ciutat que varem tenir el privilegi d’inaugurar. Els participants van ser rebuts pels organitzadors de la Trobada Antoni Guiteras i Montserrat Vergé qui després de les salutacions de retrobament i de l’entrega de credencials van lliurar el programa de la Fira de l’Aixada i una bossa amb material divers i van adreçar unes paraules de benvinguda.

Moments després gaudirem de la companyia del Alcalde de la Ciutat Sr. Valentí Junyent i del Regidor de Cultura Joan Calmet que, com sempre, ens donaren la benvinguda, agrairen la celebració de la jornada i ens informaren sobre alguns esdeveniments de la ciutat. Tot plegat feu que, com sempre, ens sentirem com a casa. Ens acompanyaven la Sra. Antonia Mª Gorgas, Presidenta de l’Associació de la Misteriosa llum i els Administradors de la Festa d’enguany, l’Associació Cuineres del Bages, amb qui també varem poder compartir tota la jornada.

En acabar els parlaments es va fer una petita sessió fotogràfica i varem començar a sortir per grups seguint els itineraris proposats per la Fira de l’Aixada: Baixada del pòpul i tota l’esplanada al voltant de la Seu.

A les 12h. assistirem a l’Eucaristia a la Santa Cova celebrada pel Pare Francesc Riera qui va adreçar unes paraules entranyables a tots els assistents. En acabar ens retrobarem amb tot el grup per iniciar la visita al Santuari, i d’allà a la Sala del pelegrí on varem ser rebuts pel bon amic Ramón Sanllehi que va fer la presentació d’un audiovisual i ens va posar al corrent de les obres realitzades per la Fundació Cova Sant Ignasi explicant els nous espais i la voluntat de ser un referent del Camí Ignasià. Fou una extraordinària visita que ens va permetre conèixer tot el que s’ha fet i allò sobre el que encara s’està treballant.

En acabar ens dirigirem al Restaurant per dinar plegats. Al finalitzar hi va haver alguns parlaments i com sempre l’elecció dels nous alcaldes que són la Sra. Mª Rosa Puig i el Sr. Joan Masats.

Finalment, i seguint la tradició, catarem els Goigs de la Llum i els assistents varen signar en el “Llibre d’Or”.

2020