banner


38ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

24 de febrer de 2013

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

Malgrat els presagis de mal temps i fins i tot de neu pel cap de setmana, el diumenge de la nostra trobada la ciutat de Manresa es va despertar amb bastant fred però amb un cel molt blau i amb un sol que va lluir tot el dia.

A les 10 del matí va començar la 38a Trobada de Manresans Forans a l'Oficina de Turisme, situada als baixos del Museu Comarcal de Manresa. Els participants van ser rebuts pels organitzadors de la Trobada Anna M. Pradera i Ramon Boixet.

Una vegada tots reunits, amb unes paraules de benvinguda dels organitzadors i unes petites suggeriments per fer el recorregut per la Fira de l'Aixada de la millor manera, es varen iniciar als actes de la Trobada.

Una vegada distribuïdes les acreditacions (necessàries per entrar a l'Ajuntament), els participants van anar en petits grups formats espontàniament per la Baixada dels Drets o pels carrer de Santa Llúcia cap a la Fira de l'Aixada, als voltants de l'església del Carme i de la Seu.

Poc abans de les dotze, ens vam retrobar tots a la Plaça Major per tal d'assistir a l'arribada del Rei Pere III i a una escenificació del permís per construir la sèquia, amb una Plaça plena de gom a gom. Acabat aquest acte, pujàrem cap al Saló de Sessions de l'Ajuntament, on tingué lloc l'acte de rebuda dels Manresans Forans. Amb l'Alcalde Sr. Valentí Junyent a la presidència, junt amb el Regidor de Cultura Joan Calmet, la presidenta de l'Associació Misteriosa Llum Antònia M. Gorgas i els nostres dos organitzadors Anna M. Pradera i Ramon Boixet, la nostra Trobada tingué un toc d'institucionalitat molt d'agrair.

Després d'unes paraules d'introducció per part del Alcalde, va parlar en Ramon Boixet, en nom de tots els Manresans Forans, agraint el suport de l'Ajuntament i de l'Associació Misteriosa Llum en l'èxit de la trobada i recordant que el viure fora de Manresa no ens fa oblidar la nostra ciutat sinó que ens dóna una certa enyorança, que trobades com les nostres ens permeten de compartir. També va parlar el Sr. Antoni Fornells, coordinador del Misteri de La Llum, explicant l'espectacle del Misteri de la Llum i motiu de la Fira de l'Aixada.

Finalment, l'Alcalde Sr. Valentí Junyent va concloure amb un parlament en el que va animar-nos a tots a promocionar Manresa, ciutat amb capacitat per ser molt més valorada dins de Catalunya i ens va acomiadar fins a l'any vinent.

Acabat l'acte a l'Ajuntament, i després de la foto "oficial", baixarem pel carrer sant Miquel, la Plana de l'Om i el Born fins arribar al Casino on admirarem i ens fotografiarem davant l'escultura de l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, inaugurada un parell de dies abans, amb motiu del seu centenari, que Manresa vol celebrar amb molts actes tot l'any.

Finalment , i amb una foto a les escales del Kursaal, vam anar a dinar al seu Espai Gastronòmic. Ens acompanyaren el regidor de Cultura, Sr. Joan Calmet, i la presidenta de l'Associació Misteriosa Llum, Antònia M. Gorgas amb el seu marit, el regidor d'Hisenda Josep M. Sala.

A la sobretaula, es va reunir amb nosaltres el Sr. Josep Alert, coordinador dels actes del centenari de Amat- Piniella que ens va glossar la figura del manresà, tant poc conegut i tant important.

Seguidament es confirmà el relleu de l'organització amb el nomenament de Montserrat Vergé i Antoni Guiteras com a alcaldessa i alcalde 2014 dels Manresans Forans.

Finalment, i seguint la nostra tradició, cantarem els Goigs de la Llum i els assistents varen signar en el "Llibre d'Or".

Alguns del assistents es trobaren al vespre a l'Església del Carme per assistir a la representació del "Misteri de la Llum".


Els organitzadors de la 39ª TROBADA (Llum 2014) són la Montse Vergé i l'Antoni Guiteras.

Organitzadors 2014

Organitzadors 2014

Grup 1

Foto de grup Nº 1

Grup 2

Foto de grup Nº 2

2020