banner


37ª TROBADA DE MANRESANS FORANS

19 de febrer de 2012

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

Com moltes altres vegades, la 37a Trobada de Manresans Forans s’ha iniciat a l’Oficina de Turisme, a l’edifici del Museu Comarcal de Manresa, a les 10 del matí. Allà ens han rebut l’alcalde de la ciutat, Sr. Valentí Junyent, i la presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès (AFABBS), M. Rosa Riera, com a representant de l’entitat que enguany és administradora de les Festes de la Llum. Tots dos ens adrecen unes paraules de benvinguda i de valoració positiva de la trobada, que ja arriba a les 37 edicions i aplega 35 participants. A continuació se’ns explica en què consistiran les dues visites previstes per al matí, la del Museu Comarcal i la del carrer del Balç.

La visita al Museu Comarcal consisteix en un recorregut pel museu diferent de l’habitual, ja que es tracta de fer-lo acompanyats d’un personatge que ens va desgranant “Històries de la Història del Museu”. Es tracta, doncs, d’una visita teatralitzada que el Museu ofereix als visitants en dates concretes. Tothom ha gaudit de la novetat d’aquest recorregut i ha estat una manera de contemplar amb ulls nous un espai ja conegut d’altres ocasions.

D’allà ens anem al carrer del Balç, on es fan dos grups per poder veure més tranquil•lament tots els espais que s’ofereixen. La visita d’aquest espai ja se’ns havia ofert l’any anterior, perquè en aquell moment estava a punt de ser inaugurat. Entrem, doncs, al Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, on se’ns comenta tot el que podrem veure al llarg del recorregut, que constitueix un esplèndid “viatge a la Manresa medieval”. Ens acompanyen en tota la visita les autoritats que ens han rebut al començament de la jornada, i s’hi afegeix encara la presidenta de l’Associació de la Misteriosa Llum, Antònia M. Gorgas.

La visita es fa molt interessant, entretinguda i variada, i és un motiu de converses animades i comentaris diversos entre tots els participants. Tothom en queda satisfet.

Després d’aquesta passejada, s’organitza la distribució de cotxes per poder anar a dinar, ja que enguany es fa al restaurant l’Hostal del Camp, que queda una mica als afores de la ciutat. Un cop allà, als jardins del restaurant es fa la imprescindible foto del grup i tot seguit es passa a l’interior per començar l’àpat, on ens acompanyen el regidor de Cultura, Sr. Joan Calmet, i la Sra. M. Rosa Riera.

Després de dinar, ja a la sobretaula, prenen la paraula les organitzadores d’enguany, M. Rosa Cots i Montserrat Torra, per comentar els aspectes més destacables de l’organització. Com a record d’aquesta 37a Trobada s’ha repartit un petit opuscle, en el qual es fa un repàs de totes les trobades, amb especificació dels noms dels organitzadors (batlles i pubilles o alcaldes i alcaldesses), dels administradors de la Llum corresponents, i quina visita s’ha fet i on ha tingut lloc l’àpat. Es comenta que valdria la pena d’aconseguir completar les dades (n’hi ha algunes que no hi consten) de cara a fer-ne una edició més completa per a la 40a edició de les trobades de Manresans Forans.

Tot seguit pren la paraula el regidor Sr. Joan Calmet, que felicita el col•lectiu pel bon encert de trobar-se cada any i, concretament, per l’organització de la present edició, ja que és la primera vegada que hi participa i ho valora molt positivament. També entoma el repte de fer una bona celebració en la 40ª edició de les trobades. Per acabar els parlament, com és costum en cada trobada, es canten els Goigs de la Llum.

Encara, abans del comiat, es fa explícit el relleu de l’organització de la pròxima trobada. Comptant que tots som “forans” i que a través d’internet es pot connectar tot el que faci falta, accepten aquesta tasca l’Anna Pradera, que viu a Barcelona, i en Ramon Boixet, resident a Suïssa. Aquests són, doncs, l’alcaldessa i l’alcalde 2013 dels Manresans Forans.

En aquest punt es dóna la trobada per finalitzada, no sense abans signar tothom en el “Llibre d’Or” del col•lectiu. Tot i això, dels 35 assistents a la trobada, n’hi ha una vintena que assisteixen a l’espectacle 'Portes obertes', al Teatre Kursaal, amb motiu del 5è aniversari de la reinauguració del teatre.

Els organitzadors de la 38ª TROBADA (Llum 2013) són l'Anna Maria Padrera i el Ramon Boixet.

Organitzadors 2013

Organitzadors 2013

Grup 1

Foto de grup Nº 1

Grup 2

Foto de grup Nº 2

2020