banner
Documento sin título

La 35ª TROBADA DE MANRESANS FORANS ES CELEBRÀ EL

Diumenge 21 de febrer de 2010 a Manresa

El diari Regió 7 també en va parlar: Manresans-Forans-2010.pdf

Qui va assistir-hi?: llista

CRÒNICA DE LA TROBADA

Aquest any hem fet la nostra trobada el diumenge 21 de Febrer centrant-la en el seguiment de la manresana Festa de la Misteriosa Llum.

Assistim a l’Ofici solemne del Carme presidit per l’Abat de Montserrat o, alternativament, visitem el Museu de la ciutat.

Contemplem des de la balconada de l’Ajuntament, la tronada, la coreografia de la imatgeria de la ciutat, els castellers i les dances pròpies. I participem en la ballada de Sardanes.

A continuació ha tingut lloc la recepció al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, presidida per l’alcalde Josep Camprubí. En Carles-Jordi, en representació dels Manresans Forans,i el propi alcalde de la ciutat han fet ús de la paraula.

Dinem a l’Escola d’Hosteleria Joviat, amb cuina manresana de l’Ignasi Doménech. Durant la sobretaula discursos, agraïments i lectura del poema aparegut a la revista “El Pou de la gallina”, Febrer 2010, que diu així:

Uniforme, pràctic
sabates de cordons
catecisme a la cartera,
gomes als mitjons.

Passàvem l’estona
jugant al carrer;
ho teníem tot,
sense tenir res.

Pel que fa als representants del grup pel proper any, actualitzem la nomenclatura i els símbols i nomenem com Alcalde l’Estanislau Suñé, entregant-li el bastó, i com Alcaldessa l’Alba Serra, imposant-li un pin que té forma d’ ona, en al.lusió a les ones que a través de l’espai i del temps ens transmeten la història i els valors.

A la tarda, assistim, al concert AiguaLlum, veus de la diversitat, conjunt de músiques i cançons, composades i/o interpretades per nous vinguts a Manresa procedents de diferents païssos.

L'Alcaldessa i l'Alcalde


Alba Serra i Estanislau Suñé han estat elegits Alcaldessa i Alcalde dels Manresans Forans fins a la Festa de la Llum del 2011.

Alcaldesses

Els nous organitzadors relleven els d’enguany

Podeu fer-nos qualsevol suggeriment, enviar-nos informacions que vulgueu que apareguin a aquesta web, o fer-nos arribar qualsevol comentari que cregueu oportú al respecte. Tot això ho podeu fer mitjançant e-mail Alba Serra o e-mail Estanislau Suñé.

2020